Ir al contenido principal

ANEM CAP AL MERCAT NOU A FER UN BULLIT DE PEIX!

El projecte interdisciplinari que s'ha dut a terme per FabiánBasilioJuan Antonio i un servidor, havia d'enllaçar els departaments de ciències naturals, economia i tecnologia. Una vegada Basilio va tenir la brillant idea de fer un bullit de peix, relacionar el bullit amb Eivissa,  l'IES Santa Maria i el Mercat Nou, no costà molt més. L'assignatura de Biologia i Geologia, i Economia, ho tenia senzill: Un bullit està fet d'animals i verdures (Biologia) i per poder obtenir els productes calen calés (Economia). Però relacionar la Tecnologia amb el plat eivissenc per excel·lència, ens costà algun mal de cap.

Primerament, es volia relacionar amb el procés que ha sofert la pesca tradicional envers la pesca comercial, relacionar-la amb la tecnologia que s'utilitza actualment per identificar on estan els canvis de nivell en la roca, profunditats, etc., i fer la pesca més productiva. No obstant això, la idea era més senzilla. L'assignatura de Tecnologia seria l'encarregada de digitalitzar tot el projecte interdisciplinari mitjançant la creació d'un Google Sites, el qual seria un altre element reforçaria la relació interdisciplinària entre les diferents matèries. A partir d'aquest moment, les idees sorgiren sense cap problema. La base sobre la qual construir el projecte interdisciplinari estava establerta, i podríem dir allò de: ANEM CAP AL MERCAT NOU A FER UN BULLIT DE PEIX!

Així doncs, aquest plat tradicional eivissenc es transformà en el fil conductor de les activitats que s'han plantejat i estaran relacionades amb una sèrie de continguts que es volen treballar des de les assignatures. A més, s'ha intentat crear una proposta educativa i innovadora que done resposta a altres aspectes de caràcter social, com la pertinença a una comunitat educativa arrelada a un entorn social, viu i latent. D'aquesta manera promoure, conscienciar i impulsar el comerç de proximitat en vers de les grans superfícies des d'un espai amb una gran interacció social, com el Mercat Nou d'Eivissa. On la gent pot trobar qualsevol producte local necessari per a elaborar les receptes tradicionals de l'illa. I sí més no, entendre la impotència de garantir una pesca sostenible, amb el mateix sector peixater, com amb la biodiversitat marina de l'illa, a l'hora de potenciar les arts menors i la pesca tradicional.

Codi QR que enllaça directament amb el Google Sites que digitalitza el projecte interdisciplinari. 

Per acabar cal comentar que amb aquest plantejament es vol donar una resposta integrada i comunitària a un espai propi com és casa nostra, per promoure la integració social d'aquell alumnat que no tinga sentiment de pertinença a un lloc, que requereix una sèrie d'accions innovadores per promoure la cohesió social mitjançant l'educació intercultural i inclusiva, per incloure a tothom. Entenent a l'alumnat com l'autèntic protagonista del seu procés d'aprenentatge global i vivencial, que afavoreix la formació de persones competencials i emprenedores.

Comentarios